MaCConnect IT Services

The Apple MaC Connection...

Sidebar
Menu
Mac OSX server

Ondersteuning voor Mac-, Windows- en UNIX-clients. Naadloze integratie met uw bestaande infrastructuur. Implementatie van krachtige internetprogramma's. Mac OS X Server is een toonaangevend, krachtig platform dat voor één bedrijfsonderdeel, voor het hele bedrijf of via het internet schaalbare werkgroepen netwerkvoorzieningen biedt. Deze fenomenale verwerkingskracht gaat samen met het legendarische gebruiksgemak van Apple, waardoor het netwerkbeheer eenvoudiger wordt en de implementatie- en beheerkosten lager zijn.
Uiterst solide, op UNIX gebaseerd besturingssysteem Mac OS X Server is een op UNIX gebaseerd besturingssysteem dat garant staat voor ongeëvenaarde prestaties en betrouwbaarheid. Deze solide basis biedt geavanceerde computer- en netwerkmogelijkheden, zoals pre-emptive multitasking, symmetrische

multiprocessing en ondersteuning voor IPv6 en IPSec. Mac OS X Server bevat een voor serverfunctionaliteit geoptimaliseerde implementatie van Java 2, en de nieuwste webvoorzieningen en beveiligingsstandaards. Daarnaast beschikt u over geavanceerde hulpprogramma's voor beheer op afstand, waarmee u uw netwerkvoorzieningen op een veilige manier vanaf elke locatie in het netwerk, en zelfs via het internet,
kunt beheren en bewaken.


Ondersteuning voor Mac-, Windows- en UNIX-clients

Doordat is gebruikgemaakt van open standaards, is Mac OS X Server geknipt voor omgevingen met meerdere platforms. Het besturingssysteem werkt met native protocollen zodat Mac-, Windows- en UNIX-clients gezamenlijk bestanden en printers kunnen gebruiken. De nieuwe Open Directory-architectuur van Apple maakt het mogelijk netwerkvoorzieningen centraal te beheren met behulp van LDAPv3-adreslijstvoorzieningen. Bovendien biedt Mac OS X Server ondersteuning voor NFS-resharing via AFP, waardoor opslagsystemen van bedrijven gemakkelijk toegankelijk zijn voor Mac-clients en tevens beter beveiligd zijn.


Op standaards gebaseerde internetvoorzieningen

In Mac OS X Server is een heel pakket op standaards gebaseerde internetvoorzieningen ingebouwd. Een geoptimaliseerde Apache-webserver maakt snelle hosting mogelijk van veilige dynamische websites. Met QuickTime Streaming Server en QuickTime Broadcaster kunt u evenementen live streamen via het internet zodat u belangstellenden over de hele wereld direct kunt bereiken. Mac OS X Server wordt ook geleverd met een flexibele mailserver, die ondersteuning biedt voor POP en beveiligde IMAP, en voor WebMail, waarmee e-mail via de browser toegankelijk is. Maar het allermooiste is misschien wel dat u deze voorzieningen snel en eenvoudig kunt instellen met behulp van de intuïtieve beheerprogramma's van Mac OS X Server.